Els nostres valors

Sonadons és un projecte pioner que consisteix en una serie de Tallers dirigits als infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies per difondre i apropar la musica als més petits del nostre país.   Desprès de molts anys adquirint experiència impartint classes de música i havent indagat en diferents pedagogies, descobrim la Music Learning Theory. Edwin Gordon, el seu creador, es fonamenta en més de 80 anys d’investigació pel que fa a com l’ésser humà aprèn música, fent la síntesi dels grans pedagogs musicals del segle XIX i XX. Gordon fa un pas més enllà determinant quina és la seqüenciació que segueix el cervell de l’infant en quant a la percepció i a l’aprenentatge de la música.

  1. La música és inherent al esser humà: Des del  moment de la concepció, la música es manifesta en en nostre interior amb el ritme del nostre cor, els moviments dins la panxa de mare, la respiració....El nostre desig és el de guiar l’infant per tal d’ajudar-lo a desenvolupar aquesta vessant.
  2. Cada infant és un ésser únic amb les seves particularitats i vivències: procurem respectar les individualitats i el ritme de cadascú alhora de manifestar-se en la seva vessant expressiva.
  3. Tota persona té un potencial creatiu que l’ajuda a interaccionar i relacionar-se amb el seu entorn. La nostra voluntat és la de facilitar el descobriment i desenvolupament de la espontaneïtat  tant necessària a la imaginació.
  4. La emoció és un dels nostres objectius: la comprensió i l’assimilació passen en primer lloc per la experimentació en primera persona: sentir, viure, emocionar-se, escoltar... son algunes de les pautes essencials per gaudir veritablement de la vivència musical.